Webbinarium: Praktiskt leverantörsarbete för bättre arbetsförhållanden

När: 28 januari 09:00-10:30
Var: online
Vem: öppet för alla

*** Registrera dig här ***

Kärnan i ETI Swedens arbete är mänskliga rättigheter och arbetsförhållanden i globala leverantörsled. Men hur jobbar företag idag för att säkra arbetsförhållanden i leverantörsledet? Vilka är de största utmaningarna? Och hur kan ett flerpartsinitiativ som ETI Sweden vara en del av de lösningar som behövs?

ETI Swedens första webbinarium 2021 går igenom hur företag idag arbetar för att säkra goda arbetsförhållanden i leverantörsled, vilka brister som finns samt hur vi tillsammans kan hantera dessa.

  • Hur kontrollerar man efterlevnad hos leverantörer?
  • Hur tolkar man auditrapporter?
  • Hur följer man upp förbättringsplaner?
  • Hur kan man samarbeta med andra företag, civilsamhällsorganisationer och fack för att förbättra leverantörsarbetet?

Detta webbinarium passar dig som i dagsläget inte jobbar direkt med uppföljning av arbetsförhållanden inom leverantörsledet, men till exempel med inköp & kvalitet, eller dig som nyligen börjat arbeta inom området. Det är också en bra introduktion till aktiva inom fack och civilsamhälle som vill få en bättre förståelse för företags leverantörsarbete.

Webbinariet kommer att ledas av Henrik Lindholm, verksamhetschef på ETI Sweden. Henrik har jobbat med arbetsförhållanden i leverantörsled sedan 2003. Förutom att ha arbetat som CSR-chef på Nudie Jeans och hållbarhets-och kvalitetschef på Sandqvist har han jobbat med oberoende granskning av företags leverantörsarbete på Fair Wear Foundation och forskat om risker i leverantörsled på KTH.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *