Välkommen Emilie!

ETI Sweden växer och vi är stolta att presentera vår nya koordinator Emilie Schultze. Emilie har flera års erfarenhet av arbete med mänskliga rättigheter i leverantörsled i London för bland annat Traidcraft Exchange, medlem i ETI i Stobritannien.

Nu senast kommer hon från Inclusive Business Sweden där hon arbetat med hållbart företagande i utvecklingsmarknader. Emilie tar med sig värdefulla erfarenheter om arbetsförhållandena inom kakaoproduktion i Ghana, te från Indien och kunskap om Human Rights Due Diligence (HRDD), något som kommer vara centralt för ETI Swedens arbete.

Hon kommer tillsammans verksamhetschef Henrik Lindholm att arbeta med att utveckla ETI Swedens verksamhet och ha särskilt ansvar för kommunikation, projekt och medlemshantering.

”ETI Sweden är en efterlängtad samverkansplattform med potential att bli en motor för hållbara leverantörsled i Sverige. Den globala coronapandemin har slagit hårt mot de mest sårbara i globala leverantörskedjor men också visat på hur viktigt det är att företag, fack och civilsamhälle samarbetar för att lösa akuta utmaningar och bygga bättre på lång sikt. Jag ser fram emot att arbeta med våra medlemmar för att driva förändring som gör skillnad för arbetstagare världen över”, säger Emilie.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *